رکورد قبلیرکورد بعدی

" بررسی تاثیر درمان شناختی رفتاری به شیوه گروهی بر میزان استرس، اضطراب و افسردگی زنان مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس مراجعه کننده به مراکز درمانی شهر اصفهان در سال ۱۳۹۳ "


نام مرکز : دانشگاه علوم پزشکی اصفهان
نوع مدرک : پایان نامه فارسی
زبان مدرک : فارسی
شماره رکورد : 105497
شماره مدرک : ۱۵۶۹۹ت
شماره راهنما : ‭WL۳۶۰، ع۲۹۸ب، ۱۳۹۴‬
سرشناسه : ‏ عباسی ‏ سمیرا
عنوان : بررسی تاثیر درمان شناختی رفتاری به شیوه گروهی بر میزان استرس، اضطراب و افسردگی زنان مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس مراجعه کننده به مراکز درمانی شهر اصفهان در سال ۱۳۹۳ [پایان نامه]
نویسنده : / سمیرا عباسی
استاد راهنما : سعید پهلوان زاده
استاد مشاور : نصراله علیمحمدی
محل تحصیل : : دانشکده پرستاری و مامایی
سال تحصیل : ، ۱۳۹۴
مقطع تحصیلی : کارشناسی ارشد
رشته تحصیلی : روانپرستاری
تاریخ دفاع : ۹۴/۰۲/۰۶
صفحه شمار : ک، ۱۴۴ ص.:مصور، حدول
چکيده : زمینه وهدف: بيماري مولتيپل اسكلروزيس يك بيماري مزمن و پيشرونده سيستم عصبي مركزي است که با تحت تاثیر قرار دادن جنبه هاي مختلف زندگي فرد و خانواده، به دلایل مختلف در سبك زندگي وکیفیت زندگی مبتلايان اختلال ايجاد مي كند. از جمله عوامل تاثیرگذار که اغلب نیز مورد غفلت واقع می شود، ابعاد روانشناختي و به ویژه استرس، اضطراب و افسردگی است. شیوع استفاده از روشهای طب مکمل بدون وجود تحقیقات بالینی کافی در این زمینه، در مبتلایان به مولتیپل اسکلروزیس، نسبت به کل جمعیت بیشتر است. از این رو مطالعه ای با هدف تعیین تاثیر درمان شناختی رفتاری به شیوه گروهی بر میزان استرس، اضطراب و افسردگی زنان مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس طراحی و اجرا گردید.مواد و روش ها: این مطالعه به صورت کارآزمایی بالینی یک سو کور برروی ۶۴ نفر زن مبتلا به مولتیپل اسکروزیس مراجعه کننده به مراکز درمانی شهراصفهان که واجد شرایط ورود به مطالعه بودند، انجام شد. پس ازنمونه گیری به روش آسان، واحدهای موردپژوهش به صورت تخصیص تصادفی دردو گروه کنترل(۳۲ نفر) و آزمون(۳۲ نفر) قرار گرفتند.درگروه آزمون، درمان شناختی رفتاری در ۸جلسه ۹۰دقیقه ای(هر هفته یک جلسه) انجام شد وگروه کنترل علاوه بر دریافت درمانهای معمول دارویی در ۴ جلسه گروهی که توسط همکار پژوهشگر و ناآشنا به درمان شناختی رفتاری انجام شد، شرکت نموده و به بیان احساسات و تجارب خود پرداختند. اطلاعات با استفاده ازپرسش نامه وابزارسنجش میزان استرس، اضطراب و افسردگی(DASS-۴۲) قبل، بلافاصله بعد ویک ماه بعدازانجام مداخلات درهردو گروه جمع آوری و توسط spss نسخه ی ۲۱ با آزمونهای آماری توصیفی واستنباطی تجزیه و تحلیل شد.یافته ها: بین میانگین نمره استرس، اضطراب و افسردگی دو گروه قبل ازمداخله تفاوت معنی داروجود نداشت (P>۰/۰۵). اما بلافاصله پس ازمداخله وهمچنین یک ماه پس ازمداخله تفاوت معنی داروجود داشت (P<۰/۰۵ ). نتایج آزمون تعقیبی LSD نیز نشان دادکه میانگین نمره استرس، اضطراب و افسردگی بلافاصله پس ازمداخله و همچنین یک ماه پس از مداخله درگروه آزمون کمترازگروه کنترل می باشد(P<۰/۰۵ ).نتیجه گیری: با توجه به تاثیر درمان شناختی رفتاری در کاهش استرس، اضطراب و افسردگی زنان مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس، استفاده از این روش درمانی، بعنوان روشی که به لحاظ بالینی سودمند و اثربخش و از لحاط اقتصادی مقرون به صرفه و قابل توجیه است، توصیه می گردد.واژگان کلیدی: استرس، اضطراب، افسردگی، مولتیپل اسکلروزیس، درمان شناختی رفتاری.
توصیفگر : ام اس
: افسردگی
: اضطراب
: تنش
: زنان
: Multiple Sclerosis
: Depression
: Anxiety
: Stress
: Women
شناسه افزوده : ‏ پهلوان زاده ‏ سعید استاد راهنما
: علیمحمدی ‏ نصراله استاد مشاور
شناسه افزوده : ‏ مرکز تحقیقات مراقبت های پرستاری و مامایی
کپی لینک

پیشنهاد خرید
پیوستها
عنوان :
نام فایل :
نوع عام محتوا :
نوع ماده :
فرمت :
سایز :
عرض :
طول :
موجودی
کتابخانه دانشکده پرستاری
نمایش کامل جزئیات | عدم نمایش جزئیات
جزئیاتمحل نگهداریشماره ثبتشناسه بازیابیجلدوضعيتتاريخ برگشت
11 - دانشکده پرستاری۵۲۱موجود‭‬
نظرسنجی