رکورد قبلیرکورد بعدی

" طراحی و ارزشیابی برنامه آموزشی مبتنی بر وب جهت پیشگیری از مصرف مواد در میان پسران دانشجو با بهره گیری از رویکرد نقشه برداری مداخله "


نام مرکز : دانشگاه علوم پزشکی اصفهان
نوع مدرک : پایان نامه فارسی
زبان مدرک : فارسی
شماره رکورد : 108529
شماره مدرک : ‭ ت۱۶۱۰۵‬
شماره راهنما : ‭WM۲۹۰،ج۵۸۷ط،۱۳۹۴‬
سرشناسه : ‏‏‏‏‏‏‏ جلیلیان‏‏‏‏‏‏‏‏ فرزاد
عنوان : طراحی و ارزشیابی برنامه آموزشی مبتنی بر وب جهت پیشگیری از مصرف مواد در میان پسران دانشجو با بهره گیری از رویکرد نقشه برداری مداخله [پایان نامه]
نویسنده : / فرزاد جلیلیان
استاد راهنما : احمدعلی اسلامی
استاد مشاور : محمد احمدپناه، بهزاد کرمی متین
محل تحصیل : : دانشکده بهداشت
سال تحصیل : ، ۱۳۹۴
مقطع تحصیلی : دکترای تخصصی
رشته تحصیلی : آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت
تاریخ دفاع : ۹۴/۶/۳۰
صفحه شمار : ۱۱۰ص:جدول، نمودار +CD
يادداشت : این پایان نامه طرح تحقیقاتی شماره ۳۹۳۲۳۶ می باشد .
: پرسشنامه دارد.
چکيده : مقدمه: سوء مصرف مواد در میان دانشجویان یکی از مشکلات بهداشت عمومی می‌باشد که می‌تواند عوارض متعددی را به دنبال داشته باشد. مطالعه حاضر با هدف ارزشیابی یک برنامه مداخله‌ای مبتنی بر وب با بهره گیری از رویکرد نقشه برداری مداخله به منظور پیشگیری از سوء مصرف مواد در میان دانشجویان انجام گرفت. روش کار: پژوهش حاضر شامل دو قسمت مقطعی و مداخله‌ای بود. مطالعه مقطعی در میان 425 دانشجوی پسر که به صورت تصادفی در دو دانشگاه علوم پزشکی اصفهان و کرمانشاه انتخاب شدند، صورت گرفت. پرسشنامه به روش خودگزارش دهی برای جمع آوری اطلاعات مورد استفاده قرار گرفت و داده‌ها با نرم افزار SPSS ویرایش 21 و بهره گیری از آزمون همبستگی، رگرسیون لجستیک و رگرسیون خطی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. در ادامه یک مطالعه کارآزمایی بالینی در بین 150 دانشجوی پسر در دو دانشگاه علوم پزشکی اصفهان و کرمانشاه که به طور تصادفی به دو گروه مداخله و کنترل تقسیم شدند صورت گرفت. دانشجوی پسر سال اول و دوم به عنوان ملاک ورود به مطاله و عدم تکمیل پرسشنامه‌ها به صورت الکترونیکی در هر یک از زمانها به عنوان معیار خروج از مطالعه در نظر گرفته شد. مداخلات آموزشی مبتنی بر وب شامل عوارض و پیامدهای مصرف مواد، مهارت‌های نه گفتن، خودتنظیمی، مدیریت زمان، کاهش باورهای ترغیب کننده مصرف مواد و کنترل هیجان طلبی بود. داده‌ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS ویرایش 21 و بهره گیری از کای دو، t، Repeated Measures و GEE مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. شرکت کنندگان به مدت 6 ماه مورد پیگیری قرار گرفتند و اطلاعات در ابتدا، یک ماه، سه ماه و شش ماه پس از پایان مداخله آموزشی گردآوری شد. نتایج: تحلیل رگرسیونی نشان داد که نگرش مثبت به مصرف مواد، هیجان طلبی و خودکنترلی پیشگویی کننده های قوی برای مصرف مواد می باشند. یافته‌های مطالعه به طور کلی نشان دهنده تاثیر مثبت ارائه برنامه‌های آموزشی مبتنی بر وب در کاهش نگرش مثبت به مصرف سیگار و مشروبات الکلی و همچنین کاهش هیجان طلبی در میان دانشجویان گروه مداخله بود (05/0 > P)؛ اما تفاوت آماری معنی داری در ارتقای خودکنترلی و کاهش مصرف سیگار و مشروبات الکلی در میان دو گروه مشاهده نشد (05/0 < P). نتیجه گیری: به نظر می‌رسد برنامه‌های آموزشی مبتنی بر وب بتوانند نتایج سودمندی را در کاهش باورهای مرتبط با مصرف مواد به دنبال داشته باشند.
توصیفگر : استعمال دخانیات
: دانشجویان
: مواد مخدر
: فن آوری آموزشی
: Smoking
: Students
: Narcotics
: Education Technology
شناسه افزوده : ‏‏‏‏‏‏‏‏‏ اسلامی ‏‏‏‏‏‏‏‏‏ احمدعلی استاد راهنما
: ‏‏‏‏ احمدپناه ‏‏‏‏‏ محمد استاد مشاور
: ‏‏‏ کرمی متین ‏‏ بهزاد استاد مشاور
شناسه افزوده : ‏ دانشکده بهداشت
کپی لینک

پیشنهاد خرید
پیوستها
عنوان :
نام فایل :
نوع عام محتوا :
نوع ماده :
فرمت :
سایز :
عرض :
طول :
موجودی
کتابخانه دانشکده بهداشت
نمایش کامل جزئیات | عدم نمایش جزئیات
جزئیاتمحل نگهداریشماره ثبتشناسه بازیابیجلدوضعيتتاريخ برگشت
دانشکده بهداشت۳۶۱موجود‭‬
نظرسنجی