خط مشی دسترسیدرباره ما
ثبت نامثبت نام
راهنماراهنما
فارسی
ورودورود
صفحه اصلیصفحه اصلی
جستجوی مدارک
تمام متن
منابع دیجیتالی
رکورد قبلیرکورد بعدی
نام مرکز : دانشگاه علوم پزشکی اصفهان
نوع مدرک : پایان نامه فارسی
زبان مدرک : فارسی
شماره رکورد : 108611
شماره مدرک : ‭ت۱۷۲۹۳‬
شماره راهنما : ‭WG۱۶۹،ص۱۹۶پ،۱۳۹۵‬
سرشناسه : ‏‏‏‏صادقی‏‏‏‏‏‏‏، مهران،
عنوان : پیش بینی کننده های دموگرافیک و روانشناختي و وضعیت بهبودي در بیماران پيوند عروق كرونر [پایان‌نامه]
نویسنده : / مهران صادقی
استاد راهنما : ؛ محمد هاشمی، رضا باقریان سرارودی
محل تحصیل : دانشکده پزشکی
سال تحصیل : : ۱۳۹۵
مقطع تحصیلی : دکترای تخصصی
رشته تحصیلی : قلب و عروق
صفحه شمار : ۴۱ص.: جدول، نمودار
يادداشت : این پایان نامه یک طرح تحقیقاتی با شماره : ۳۹۳۴۷۱ است.
يادداشت : کتابنامه انگلیسی
چکيده : مقدمه:عمل جراحي قلب و پيوندعروق كرونر (CABG ) يكي از شايعترين و پرهزینه ترین عملهاي جراحي در بسیاری از کشورهای جهان از جمله ایران می باشد. این مطالعه به منظور شناسایی متغیرهای دموگرافیک و روانشناختی پیش گویی کننده سیر بهبودی افراد پس از این عمل انجام شده است. مواد و روشها: در طی یک مطالعه همبستگی آینده نگر 250 نفر از بیمارانی که تحت عمل جراحی قلب و پیوند عروق کرونر قرار گرفته بودند ، از نظر سیر بهبودی مورد ارزیابی قرار گرفتند. شاخصهای مربوط به سير بهبودي، به تنهایی و بصورت کلی از زمان انتقال بیمار از ICU به بخش و تا 4 هفته پس از ترخیص(پیگیری تلفنی یا ثبت کامپیوتری پذیرش مجدد بیمار در بیمارستان مورد مطالعه) تعیین می گردید. متغیرهای دموگرافیک بیماران از طریق چک لیست و متغیرهای روانشناختی ،به وسیله نسخه فارسی و معتبر و پایای مقياس شخصيتي تيپ D، مقياس حمايت اجتماعي ادراك شده چند وجهي، خرده مقياس كنترل شخصي پرسشنامه بازنگري شده ادراك بيماري و فرم كوتاه مقياس ادراك بيماري سنجیده شد و سپس ارتباط هر کدام از متغیرهای دموگرافیک و روانشناختی با هر کدام از متغیرهای بهبودی و بهبودی بصورت کلی از طریق رگرسیون چند متغیره ،رگرسيون لجستيك، و MANOVA با استفاده از نرم افزار SPSSنسخه 20 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج:با در نظر گرفتن شاخص کلی بهبودی 2.91 درصد از بیماران تا هفته 4 پس از عمل جراحی پیوند بهبود نیافته اند. همچنین 99 درصد از بیماران نمرات بالای افسردگی و اضطراب را تا زمان پایان مطالعه گزارش کردند. از میان متغیرهای دموگرافیک وضعیت تاهل و بیمه تفاوت معنی دار ی را در میان بیماران بهبود یافته و بهبود نیافته بر پایه بهبودی کلی ،نشان داد ( (P<0.05 ولی در مدل لجستیک این دو متغیر به عنوان متغیرهای پیش بین شناخته نشدند. همچنین کنترل شخصی بر روی بیماری به عنوان یک شاخص تعیین کننده بهبودی کلی شناخته شد. از میان متغیرهای دموگرافیک موثر بر هر کدام از شاخصهای بهبودی ، سن ،جنس،وضعیت بیمه از نظر فراوانی ،بیشترین متغیرهایی بودند که به عنوان متغیر پیش بین هر کدام از این شاخصها شناخته شدند ( پیش بینی کننده عوارض بستری، مصرف مسکن خوراکی و مسافت طی شده در عرض شش دقیقه )و از میان عوامل روانشناختی، کنترل شخصی روی بیماری بیش از سایر متغیرها پیش بینی کننده سیر بهبودی شناخته شد. از بین ایتمهای مورد مطالعه برای بهبودی ،با توجه به فراوانی معنی داری ، عوارض حین بستری، مصرف مسکن خوراکی و مسافت طی شده در طی شش دقیقه ،بیشترین همبستگی معنی دار را با شاخصهای بهبودی نشان دادند. بحث: نتایج، گویای میزان بالای شیوع افسردگی و اضطراب، در میان بیماران پس از عمل جراحی پیوند عروق کرونر بود . همچنین ارتباط متغیر های روانشناختی مانند کنترل شخصی با بهبودی بیماران با متغیرهای مربوط به بهبودی در درازمدت، می تواند اهمیت در نظر گرفتن متغیرهای روانشناختی و ارزیابی های خلقی را در طراحی گایدلاینهای مربوط به مداخلات در بیماران تحت عمل جراحی قلبی خاطرنشان سازد.
توصیفگر : بای پس عروق کرونر
: پیش آگهی
: جمعیت شناسی
: افسردگی
: اضطراب
: Coronary Artery Bypass
: Prognosis
: Demography
: Depression
: Anxiety
شناسه افزوده : ‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏هاشمی‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏، محمد، استاد راهنما
: ‏باقریان سرارودی‏، رضا، استاد راهنما
عنوان ترجمه شده توسط فهرست نویس : Demographic and Psychological Predictors of Recovery From Coronary Artery Bypass Graft (CABG)
عنوان :
نام فایل :
نوع عام محتوا :
نوع ماده :
فرمت :
سایز :
عرض :
طول :