رکورد قبلیرکورد بعدی

" بررسی اثر تستوسترون بر میانگین غلظت فاکتور رشد مشتق از پلاکت (PDGF) و فاکتور رشد فیبروبلاستی بازی (bFGF) در رت های ویستار ماده "


شماره مدرک : ‭ط۳۲۳۷‬
نوع ماده : طرح تحقیقاتی/ پروژه فارسی
شماره شناسایی : 108958
شماره مدرک : ‭ط۳۲۳۷‬
نام شخص به منزله سر شناسه - (مسئوليت معنوي درجه اول ) : ‏‏‏‏نصراصفهانی، ‏‏‏‏‏‏‏، فرید
عنوان و نام پديدآور : بررسی اثر تستوسترون بر میانگین غلظت فاکتور رشد مشتق از پلاکت (PDGF) و فاکتور رشد فیبروبلاستی بازی (bFGF) در رت های ویستار ماده [طرح‌های تحقیقاتی و پروژه‌ها]/ / مجری طرح: فرید نصراصفهانی ؛ ؛ شقایق حق جوی جوانمرد، مریم موتمر، سعیده بحرانی، زهرا السادات مرتضوی
وضعیت انتشار : ، معاونت پژوهشی و فناوری، : ۱۳۹۳
صفحه شمار : {بدون شماره گذاری}: : جدول
يادداشت : شماره طرح: ۱۹۰۰۴۹
مندرجات : طرح حاضر شامل دو مقاله می باشد.
خلاصه یا چکیده : مقدمه: رگزایی پدیده ای تعیین کننده در درمان بیماری های قلبی است، هدف ما از این مطالعه تعیین اثر تستوسترون بر روی غلظت فاکتور رشد مشتق از پلاکت و فاکتور رشد فیبروبلاستی بازی به عنوان فاکتورهای محرک رگزایی در خون رت ها می باشد.روشها: در این مطالعه تجربی24 عدد رت نر به 4 گروه و 24 عدد رت ماده به 4 گروه و تقسیم شدند. در رت های ماده،گروه اول تحت عمل جراحی شم ( ایجاد برش جراحی بدون دستکاری) و گروه های دوم و سوم و چهارم تحت عمل اوارکتومی قرار گرفتند. به گروه اول و دوم روزانه 1/0 میلی لیتر روغن کنجد ( به عنوان پلاسبو)، به گروه سوم 10 mcg/kg/day تستوسترون و به گروه چهارم 100 mcg/kg/day تستوسترون روزانه تزریق شد. در رت های نر، گروه اول تحت عمل جراحی شم ( ایجاد برش جراحی بدون دستکاری) و گروه های دوم و سوم و چهارم تحت عمل ارکیدکتومی قرار گرفتند. به گروه اول و دوم روزانه 1/0 میلی لیتر روغن کنجد ( به عنوان پلاسبو)، به گروه سوم 1 mg/kg/day تستوسترون و به گروه چهارم 5 mg/kg/day تستوسترون روزانه تزریق شد. پس از 21 روز تزریق، غلظت سرمی فاکتورهای PDGF و bFGF در خون رت ها اندازه گیری شد. یافته ها: در رت های ماده میانگین غلظت سرمی PDGF رت های تیمار شده با 100 میکروگرم بر کیلوگرم تستوسترون، نسبت به رت های اوارکتومی تیمار شده با روغن کنجد و 10 mcg/kg/day تستوسترون بیشتر بود (05/0 P<). همچنین غلظت bFGF در خون گروه دریافت کننده 10 mcg/kg/day تستوسترون کمتر از سایر گروهها بود (05/0 P<). در رت های نر میانگین غلظت سرمی PDGF رت های تیمار شده با 5 میلی گرم بر کیلوگرم تستوسترون، نسبت به رت های ارکیدکتومی تیمار شده با روغن کنجد و 1 mg/kg/day تستوسترون بیشتر بود (05/0 P<). همچنین غلظت bFGF در خون گروه دریافت کننده 1 mg/kg/day تستوسترون کمتر از سایر گروهها بود (05/0 P<). نتيجه گيري: کاهش تستوسترون باعث کاهش PDGF میشود و ممکن است از این طریق به صورت بالقوه در کاهش توان آنژیوژنز موثر باشد. تغییر غلظت تستوسترون تاثیری بر تغییر غلظت سرمی bFGF ندارد.
توصیفگر : تستوسترون
: رگ زایی مجدد ماهیچه قلب
: موش صحرایی
: Testosterone
: Myocardial Revascularization
: Receptors, Fibroblast Growth Factor
: Platelet-Derived Growth Factor
شناسه افزوده : ‏‏‏‏‏حق جوی جوانمرد‏‏‏‏‏‏، شقایق، ، همکار
: ‏‏‏‏‏موتمر‏‏‏‏‏‏، مریم، ، همکار
: ‏‏‏‏‏بحرانی‏‏‏‏‏، سعیده، ، همکار
: مرتضوی‏، زهرا سادات، ، همکار
مبدا اصلي : ایران، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان
نوع انتشار : p
زبان متن نوشتاري يا گفتاري و مانند آن : فارسی
سرشناسه : ‏‏‏‏نصراصفهانی، ‏‏‏‏‏‏‏، فرید
کپی لینک

پیشنهاد خرید
پیوستها
عنوان :
نام فایل :
نوع عام محتوا :
نوع ماده :
فرمت :
سایز :
عرض :
طول :
موجودی
کتابخانه مؤیدالاطباء
نمایش کامل جزئیات | عدم نمایش جزئیات
جزئیاتمحل نگهداریشماره ثبتشناسه بازیابیجلدوضعيتتاريخ برگشت
2 - کتابخانه مؤیدالاطباء۳۲۳۷موجود‭‬
نظرسنجی