خط مشی دسترسیدرباره ما
ثبت نامثبت نام
راهنماراهنما
فارسی
ورودورود
صفحه اصلیصفحه اصلی
جستجوی مدارک
تمام متن
منابع دیجیتالی
رکورد قبلیرکورد بعدی
نام مرکز : دانشگاه علوم پزشکی اصفهان
نوع مدرک : پایان نامه فارسی
زبان مدرک : فارسی
شماره رکورد : 112969
شماره مدرک : ‭ت۱۸۵۸۳
سرشناسه : رحمانی‏‏‏‏‏‏‏، ‏حسین
عنوان : بررسی شیوع مسمومیت غذایی بوتولیسم در ایران و برخی عوامل مرتبط با آن طی یک دوره ده ساله ۱۳۸۳ تا ۱۳۹۳ [پایان‌نامه]
نویسنده : / حسین رحمانی
استاد راهنما : ؛ مریم میر لوحی
استاد مشاور : ؛ محمدرضا مرآثی
محل تحصیل : دانشکده تغذیه و علوم غذایی
سال تحصیل : ‭۱۳۹۶‬
مقطع تحصیلی : کارشناسی ارشد
رشته تحصیلی : بهداشت و ایمنی مواد غذایی
صفحه شمار : ۵۲ ص: جدول
يادداشت : این یک پایان نامه تحقیقاتی با شماره‭ ۳۹۴۸۹۰ ‬است
يادداشت : الکترونیکی
چکيده : مقدمه: بوتولیسم یک فوریت بهداشتی درمانی است. تشخیص سریع و درمان به موقع آن به منظور کاهش خطر مرگ و پیشگیری از مبتلا شدن سایر افراد خانواده به خصوص در بوتولیسم ناشی از غذا، بسیار اساسی و حیاتی می‌باشد. سالانه حدود 1000 مورد بوتولیسم ناشی از غذا در جهان گزارش می‌شود. با این حال در ایران اطلاعات موارد بروز مسمومیت غذایی بوتولیسم به صورت مدون انتشار پیدا نمی‌کند و موارد گزارش به طور جداگانه و گاهی در منابع علمی منتشر می‌شود. مطالعه حاضر در نظر داردبا جمع‌آوری اطلاعات موجود از وضعیت مسمومیت غذایی بوتولیسم در ایران از کلیه منابع علمی و رسمی شیوع این مسمومیت را از دیدگاه شاخص‌های بهداشت و ایمنی مواد غذایی ارزیابی نماید تا ضمن آگاهی از وضعیت مسمومیت غذایی بوتولیسم در ایران نقایص موجود در روش ثبت و اقدامات لازم در پیشگیری از ایجاد طغیان‌های غذایی مربوط را مشخص کند و علاوه بر این می‌تواند به عنوان الگویی برای بررسی سایر موارد مسمومیت غذایی رایج در ایران استفاده شود.روش کار: این مطالعه به روش توصیفی – تحلیلی با استفاده از داده‌های ثبت شده در مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت از موارد رخ داد مسمومیت بوتولیسم غذایی در ایران در فاصله سال‌های 1383 تا 1393 انجام شد. و همچنین بررسی منابع و مقالات مرتبط با موضوع بوتولیسم انجام شد. و موتورهای جستجوی علمی سایروس ، گوگل اسکولار ، لایبرا و با استفاده از کلید واژه‌های بوتولیسم، ایران، مسمومیت غذایی و طغیان بوتولیسم انجام شد. یافته‌ها: تعداد موارد ثبت شده بوتولیسم در ایران طی سال‌های مورد مطالعه به ترتیب 67، 60، 80، 91، 66، 54، 151، 493، 294، 240و 415 مورد بوده است. که روند گزارش‌ها رو به افزایش بوده. تفاوت معنی‌داری در جنسیت وجود نداشت و از نظر محل سکونت موارد گزارش شده در مناطق روستایی بیشتر از مناطق شهری بود. بیماری بیشتر از استان‌های نیمه شمالی کشور گزارش شده است و عمدتا ماهی شور، اشپل ماهی، پنیر کیسه‌ای و کمپوت‌های خانگی عامل بیماری بوده اند. در طی ده سال مطالعه انجام شده موردی از سایر اشکال بوتولیسم گزارش نشده است و تمام آنها بوتولیسم ناشی از غذا بوده‌اند. از نظر نوع توکسین در طی این 10 سال به ترتیب شیوع انواع A، B و E گزارش شده است. در حالیکه میزان کشندگی کلی بوتولیسم تقریبا بین 7 تا 10 درصد است ولی این میزان در کشور ما در حدود 44/1 درصد بود. نتیجه گیری: در طی سال‌های اخیر شاهد افزایش موارد شناسایی شده بوتولیسم ناشی از غذا در کشور بوده‌ایم که در مقایسه با کشورهای توسعه یافته، نشان دهنده نظام گزارش دهی ضعیف و نتیجتا ضعف نظام مراقبت این بیماری در کشور است که بایستی با مشارکت بیشتر دست اندر کاران امر، اطلاعات حاصله قابلیت اطمینان بیشتری پیدا کنند. از طرف دیگر ابتلای عمده موارد در اثر مصرف مواد غذایی خانگی، نیاز به توجه بیش از پیش آموزش جامعه برای تهیه و نگهداری صحیح مواد غذایی خانگی را نمایان می‌سازد.
توصیفگر : بوتولیسم
: مسمومیت غذایی
: ماهی شور
: اشپل ماهی
: پنیر کیسه‌ای
: کمپوت‌های خانگی
: مسمومیت غذایی
: ایران
: Botulism
: Food poisoning
: Iran
شناسه افزوده : میر لوحی‏‏‏‏‏، مریم ، استاد راهنما
: مرآثی‏‏‏‏‏ ، ‏محمدرضا ، استاد مشاور
شناسه افزوده : دانشکده تغذیه و علوم غذایی
عنوان ترجمه شده توسط فهرست نویس : The prevalence of botulism food poisoning and related factors, over a ten-year period (2004-2014)
عنوان :
نام فایل :
نوع عام محتوا :
نوع ماده :
فرمت :
سایز :
عرض :
طول :