رکورد قبلیرکورد بعدی

" میانگین فاصله کف پالپ چامبر تا سطح جونده دندانهای دائمی مولر اول و دوم در رادیوگرافیهای بایت وینگ در بیماران بزرگتر از‭ ۶ ‬سال مراجعه کننده به دانشکده دندانپزشکی مربوط به سالهای‭۱۳۷۰-۸۰ ‬ "


نام مرکز : دانشگاه علوم پزشکی اصفهان
نوع مدرک : پایان نامه فارسی
زبان مدرک : فارسی
شماره رکورد : 96524
شماره مدرک : ‭ت۸۴۵۹‬
شماره راهنما : ‭WU،۲۳۰،س۳۸۴م،۱۳۸۲‬
سرشناسه : سحرگشا، الهام
عنوان : میانگین فاصله کف پالپ چامبر تا سطح جونده دندانهای دائمی مولر اول و دوم در رادیوگرافیهای بایت وینگ در بیماران بزرگتر از‭ ۶ ‬سال مراجعه کننده به دانشکده دندانپزشکی مربوط به سالهای‭۱۳۷۰-۸۰ ‬ [پایان‌نامه]
نویسنده : /الهام سحرگشا
استاد راهنما : ؛ عباسعلی خادمی، احسان حکمتیان
محل تحصیل : دانشکده دندانپزشکی
سال تحصیل : ، ‭۱۳۸۲‬
مقطع تحصیلی : رشته دندانپزشکی، دکترای حرفه‌ای
صفحه شمار : ‮‭XIII‬، ‭۹۸‬ ص.‬: مصور، جدول، نمودار
يادداشت : چاپی
چکيده : مقدمه: برای درمانهای صحیح اندودنتیک نیازمند آگاهی از آناتومی دندان، پالپ چامبر و عوامل موثر بر تغییرات آن می‌باشیم. زیرا پرفوراسیون در جین تهیه حفره دسترسی در اثر ناآگاهی از آناتومی پالپ ممکن است روی دهد و در نهایت سبب از دست رفتن دندان می‌شود. از طرفی در آنومالیهای دندانی پیدا کردن محوطه بافت نرم کار مشکلی بوده و ممکن است هنگام تراش کق پالپ را بجای سقف آن تراش دهیم. بدین منظور در این پژوهش میانگین فاصله کف پالپ چامبر تا سطح جونده در دندانهای مولر‭I ‬ و ‭II‬ مورد بررسی قرار گرفته است، زیرا داشتن یک نشانه یا مرجع برای تعیین عمق پالپ و محل کف پالپ چامبر، از بروز خطاهای ‭Iatrogenic‬ (مثل پرفوراسیون کف پالپ حین کار) جلوگیری بعمل می‌آورد. مواد و روشها: مواد و وسایل مورد نیاز: خط کش- کولیس- نگاتوسکوپ و رادیوگرفهای بایت وینگ جمع‌آوری شده. روش اجرا: ابتدا با مراجعه به بایگانی دانشکده دندانپزشکی، بخشهای ترمیمی، اندو و رادیولوژی تمام نمونه‌ه‌ای بایت‌وینگ از بین رادیوگرفیهای موجود انتخاب شد (با در نظر گرفتن معیارهای خروج ء ئرود در کلیشه‌ها) فاصله کف پالپ چامبر تا سطح جونده دندان سه مرتبه بوسیله کولیس با دقت‭ ۰/۱ ‬میلی‌متر اندازه‌گیری شد تا اندازه مورد نظر بدست آمد. بحث و نتیجه‌گیری: افراد مورد مطالعه اکثرا بالای‭ ۱۸ ‬سال بوده است و میانگین فاصله کف پالپ چامبر تا سطح جونده از‭ ۷/۷۷ ‬میلیمتر در مولرهای اول پایین تا‭ ۱۰/۲۳ ‬میلیمتر در مولرهای دوم بالا متغیر است. میانگین این فاصله در فک بالا نسبت به فک پایین و در دندانهای مولر دوم نسبت به اول بیشتر می‌باشد، که می‌تواند به علت جوانتر بودن دندانهای فک بالا از پایین و مولر دوم از مولر اول باشد. نیز فاصله مذکور در زنان (نه همیشه) بیشتر از مردان بوده است.
توصیفگر : ۱- پالپ دندان- کالبدشناسی و بافت‌شناسی.- کلیدواژه: مغز دندان
: عفونتهای باکتریایی
: دندان عقل
: ترمیم دائمی دندان
: پرتونگاری از دندان
: دندان طبیعی دائمی
: دانش معالجه ریشه دندان
: Dental Fulp
: Bacterial Infections
: Molar third
: Dental restoration, fermanent
: Radiography, dental
: Dentition, persmanent
: Endodontics
شناسه افزوده : خادمی، عباسعلی، راهنما
: حکمتیان، احسان، راهنما
شناسه افزوده : دانشکده دندانپزشکی
کپی لینک

پیشنهاد خرید
پیوستها
عنوان :
نام فایل :
نوع عام محتوا :
نوع ماده :
فرمت :
سایز :
عرض :
طول :
موجودی
کتابخانه دانشکده دندانپزشکی
نمایش کامل جزئیات | عدم نمایش جزئیات
جزئیاتمحل نگهداریشماره ثبتشناسه بازیابیجلدوضعيتتاريخ برگشت
دانشکده دندانپزشکی۸۴۵۹موجود‭‬
نظرسنجی