رکورد قبلیرکورد بعدی

" بررسی مقایسه‌ای درناژ اشکی چشمهای بیماران کاتاراکتی قبل و بعد از عمل جراحی فیکوامولسیفیکاسیون و لنز داخل چشمی در مرکز پزشکی فیض پاییز‭۱۳۸۲ ‬ "


نام مرکز : دانشگاه علوم پزشکی اصفهان
نوع مدرک : پایان نامه فارسی
زبان مدرک : فارسی
شماره رکورد : 96963
شماره مدرک : ‭ت۸۸۹۸‬
شماره راهنما : ‭WW،۲۶۰،آ۶۴۷ب،۱۳۸۲‬
سرشناسه : آقاجانی، مسعود
عنوان : بررسی مقایسه‌ای درناژ اشکی چشمهای بیماران کاتاراکتی قبل و بعد از عمل جراحی فیکوامولسیفیکاسیون و لنز داخل چشمی در مرکز پزشکی فیض پاییز‭۱۳۸۲ ‬ [پایان‌نامه]
نویسنده : /مسعود آقاجانی
استاد راهنما : ؛ حمید فشارکی
محل تحصیل : دانشکده پزشکی
سال تحصیل : ، ‭۱۳۸۲‬
مقطع تحصیلی : رشته پزشکی، دکترای حرفه‌ای
صفحه شمار : ‮ه، ‭۳۷‬ ص.‬: مصور، جدول
يادداشت : چاپی
چکيده : مقدمه: انواع التهابات سطح قدامی چشم با هر نوع علت می‌توانند درناژ اشک را کاهش دهند، این التهابات ممکن است با عوامل باکتریایی یا ویروسی ایجاد شوند یا التهابات غیراختصاصی متعاقب مصرف قطره‌های چشمی باشد. علت کاهش درناژ اشک می‌تواند گسترش التهاب از سطح قدامی چشن به سمت مجرای اشکی باشد و با توجه به اینکه کانال استخوانی حول اشکی، قابلیت اتساع را از آن گرفته است انسداد مجرای اشکی به دنبال ایجاد التهاب در آن ممکن می‌باشد. یکی از عوارض بعد از عمل جراحی کاتارکت (فیکوامولسیفیکاسیون و لنز داخل چشمی) التهاب قسمت قدامی چشم می‌باشد و این التهاب با مکانیسمی که در ابتدا ذکر شد می‌تواند درناژ اشک را کاهش دهد. بنابراین درناژ اشکی بعد از عمل جراحی غیکوامولیسفیکاسیون و لنز داخل چشمی مطرح می‌گردد. روشها و مواد: این مطالعه یک مطالعه توصیفی- تحفیفی آینده‌نگر است که در تابستان و پاییز‭ ۱۳۸۲ ‬در مرکز پزشکی فیض انجام شد. روش انجام این طرح به این صورت بود که در بیماران مبتلا به کاتارت سنی که کاندیدای عمل جراحی بودند، وضعیت درناژ اشکی توسط ‭the jones primar dye test‬ ارزیابی شد. یک هفته و یکماه بعد از عمل جراحی نیز تست فوق برای بیماران انجام شد و وضعیت درناژ اشکی در این دو زمان هم مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفت. کلیه مراحل تست فوق در چشم مقابل هم به عنوان گروه شاهد انجام شد. برای مقایسه درناژ اشکی قبل از عمل جراحی و یک هفته و یک ماه بعد از عمل جراحی از آزمون اماری کای اسکوئر استفاده شده است. نتایج:در این طرح‭ ۱۶۵ ‬بیمار مبتلا به کاراکت سنی که کاندیدای عمل جراحی فیکوامولسیفیکاسیون و لنز داخل چشمی بودند وارد مطالعه شدند.‭ ۲۵ ‬بیمار به علت عدم مراجعه جهت پیگیری از مطالعه خارج شدند. طبق نتایج بدست آمده از بین‭ ۱۴۰ ‬نفر یک هفته بعد از عمل جراحی‭ ۹ ‬نفر در چشم جراحی شده سقف ‭Jone‬ منفی داشتند در صورتی که در چشم مقابل در همگی بیماران تست ‭jones‬ مثبت بود. یکماه بعد از عمل جراحی تعداد افرادی که در چشم جراحی شده تست ‭Jones‬ منفی داشتند به‭ ۳۴ ‬نفر رسید. با توجه به نتایج بدست آمده و درصد بیمارانی که اختلال درناژ اشکی داشتند ارتباط معنی‌داری بین جراحی کاتاراکت و اختلال در درناژ اشکی وجود داشت (یک هفته بعد‭(Pvalue<۰/۰۱ ‬ و (یکماه بعد‭.(Pvalue<۰/۰۵ ‬ بحث: همانطوری که نتایج نشان می‌دهند انسداد در مسیر خروج اشک می‌تواند به عنوان یکی از عوارض بعد از عمل جراحی- کاتاراکت مطرح باشد. البته با توجه به اینکه درصد بیمارانی که یکماه بعد از عمل جراحی اختلال در درناژ اشک داشتند نسبت به هفته اول کاهش پیدا کرد. این مسئله می‌تواند مبین گذار بودن انسداد در مسیر خروج اشک باشد.
توصیفگر : ۱- عمل آب مروارید.- کلیدواژه‌ها: التهاب درون چشمی
: آب مروارید- جراحی
: خارج کردن آب مروارید
: گرفتگی مجرای اشک
: عدسی‌های داخل چشمی
: التهاب کیسه اشکی
: بازکردن راه بین کیسه اشکی و حفره بینی
: فاکوامولیسفیکاسیون
: Endophthalmitis
: Cataract- surgery
: CAtaract Extraction
: Coronary Vasosapsm
: Lenses, Intraocular
: Dacryocystitis
: Dacryocystorhinostomy
: Phacoemulsification
شناسه افزوده : فشارکی، حمید، استاد راهنما
شناسه افزوده : دانشکده پزشکی
کپی لینک

پیشنهاد خرید
پیوستها
عنوان :
نام فایل :
نوع عام محتوا :
نوع ماده :
فرمت :
سایز :
عرض :
طول :
موجودی
کتابخانه مؤیدالاطباء
نمایش کامل جزئیات | عدم نمایش جزئیات
جزئیاتمحل نگهداریشماره ثبتشناسه بازیابیجلدوضعيتتاريخ برگشت
2 - کتابخانه مؤیدالاطباء۸۸۹۸موجود‭‬
نظرسنجی