رکورد قبلیرکورد بعدی

" مقایسه اثربخشی و برخی عوارض قرصهای اچ‌دی و لونورژسترول به عنوان روش اورژانسی پیشگیری از بارداری در مراجعه‌کنندگان به مراکز بهداشتی درمانی شهر اصفهان در سال‭۱۳۸۵ ‬ "


نام مرکز : دانشگاه علوم پزشکی اصفهان
نوع مدرک : پایان نامه فارسی
زبان مدرک : فارسی
شماره رکورد : 98269
شماره مدرک : ‭ت۱۰۳۰۲‬
شماره راهنما : ‭QV،۱۷۷،گ۷۳۸م،۱۳۸۵‬
سرشناسه : گودرزی، لیلا
عنوان : مقایسه اثربخشی و برخی عوارض قرصهای اچ‌دی و لونورژسترول به عنوان روش اورژانسی پیشگیری از بارداری در مراجعه‌کنندگان به مراکز بهداشتی درمانی شهر اصفهان در سال‭۱۳۸۵ ‬ [پایان‌نامه]
نویسنده : /لیلا گودرزی
استاد راهنما : ؛ خدیجه برومندفر، زهرا علامه، حبیب‌اله حسینی
محل تحصیل : دانشکده پرستاری و مامایی
سال تحصیل : ، ‭۱۳۸۵‬
مقطع تحصیلی : رشته مامایی، کارشناسی ارشد
صفحه شمار : ‮الف، [ ‭۱۶۲]‬ ص.‬: جدول
يادداشت : این پایان‌نامه قبلا به عنوان طرح تحقیقاتی با شماره‭ ۳۸۵۰۳۸ ‬ارائه شده است
يادداشت : چاپی
چکيده : استفاده از روشهای اورژانسی پیشگیری از بارداری به طور موثری میتواند باعث کاهش وقوع حاملگی های ناخواسته و سقطهای غیربهداشتی متعاقب آن گردد. رایج‌ترین روش اورژانسی پیشگیری از بارداری مصرف قرصهای ترکیبی ضدبارداری به روش یوزپ است. در مقایسه با روش یوزپ، رژیم مصرف لونورژسترول بهتر تحمل میشود و با موفقیت بیشتری همراه است پژوهش حاضر با هدف تعیین و مقایسه اثر بخشی و برخی عوارض ( تغییرات سیکل قاعدگی، تهوع، استفراغ، سردرد و سرگیجه) قرصهای اچ‌دی و لونورژسترول به عنوان روش اورژانسی پیشگیری از بارداری انجام شده است. این پژوهش یک کارآزمایی بالینی دو سوکور بود که داده‌ها در سه مرحله از واحدهای مورد پژوهش جمع‌آوری شد. نمونه‌های این پژوهش شامل‭ ۶۸ ‬زن‭ ۱۵ -۴۵ ‬ساله با سیکلهای قاعدگی منظم بودند که در مدت‭ ۷۲ ‬ساعت اول پس از مقاربت محافظت نشده به علت نیاز به مصرف روش اورژانسی پیشگیری از بارداری از تاریخ‭ ۸۵/۲/۱ ‬تا‭ ۸۵/۵/۳۰ ‬به مراکز بهداشتی درمانی شهر اصفهان مراجعه نمودند. در این پژوهش نمونه‌گیری به صورت آسان انجام گرفت و افراد مورد مطالعه به صورت تصادفی سیستمیک در دو گروه مصرف‌کننده قرص اچ‌دی و لونورژسترول قرارگرفتند. ابزار گردآوری اطلاعات شامل‭ ۳ ‬پرسشنامه ( در رابطه با خصوصیات دموگرافیک، باروری، مقاربت، اثربخشی روش و عوارضی همچون تهوع، استفراغ، سردرد، سرگیجه، و تغییرات سیکل قاعدگی) بود. برای تجزیه و تحلیل داده‌ها از روشهای آماری توصیفی و استنباطی و نرم‌افزار ‭spss‬ استفاده شد. یافته‌های این پژوهش نشان داد از نظر اثربخشی بین دو گروه اختلاف آماری معنی‌داری وجود داشته بطوریکه لونورژسترول در جلوگیری از بارداری صد در صد اثربخشی داشته است. از نظر تغییرات سیکل قاعدگی و شدت سردرد بین دو گروه اختلاف آماری معنی‌داری وجود نداشت در حالیکه از نظر شدت تهوع، وقوع استفراغ و تعداد دفعات استفراغ در مدت‭ ۲۴ ‬ساعت پس از مصرف نوبت دوم قرصها بین دو گروه اختلاف آماری معنی‌داری وجود داشت همچنین از نظر شدت سرگیجه در این مدت ( به جز‭ ۶ ‬ساعت آخر) بین دو گروه اختلاف آماری معنی‌داری وجود داشت و بطورکلی در گروه مصرف کننده لونورژسترول میزان تمامی این عوارض ( لکه‌بینی، افزایش میزان خونریزی قاعدگی، خونریزی شدید، وقوع و تعداد دفعات استفراغ، شدت تهوع، سردرد و سرگیجه) کمتر بود. مصرف قرصهای لونورژسترول به مقدار‭ ۰/۷۵ ‬میلی‌گرم در دو نوبت به عنوان روش اورژانسی پیشگیری از بارداری نسبت به مصرف قرصهای اچ دی به روش یوزپ اثربخشی بالاتری در جلوگیری از حاملگی ناخواسته داشته و با عوارض جانبی کمتری همراه است. پیشنهاد میشود برنامه‌ریزی و اقدامات لازم جهت تولید و به کارگیری این قرصها به عنوان روش اورژانسی پیشگیری از بارداری در ایران انجام پذیرد.
توصیفگر : ۱. داروهای ضد آبستنی.- کلیدواژه‌ها: قرص‌های پیشگیری از آبستنی ترکیبی خوراکی- اثرات سوء
: لوونورجسترل
: اختلالات قاعدگی
: پیشگیری از آبستنی، بعد از مقاربت
: Contraceptives, Oral, Combined- adverse effects
: Levonorgestrel
: Menstruation Disturbances
: Contraceptives, Postcoital
شناسه افزوده : برومندفر، خدیجه، استاد راهنما
: علامه، زهرا، استاد راهنما
: حسینی، حبیب‌اله، استاد راهنما
شناسه افزوده : دانشکده پرستاری و مامایی
کپی لینک

پیشنهاد خرید
پیوستها
عنوان :
نام فایل :
نوع عام محتوا :
نوع ماده :
فرمت :
سایز :
عرض :
طول :
موجودی
کتابخانه دانشکده پرستاری
نمایش کامل جزئیات | عدم نمایش جزئیات
جزئیاتمحل نگهداریشماره ثبتشناسه بازیابیجلدوضعيتتاريخ برگشت
11 - دانشکده پرستاری۱۰۳۰۲موجود‭‬
نظرسنجی