رکورد قبلیرکورد بعدی

" بررسی تاثیر تحریکات حسی بر نشانه‌های محرومیت از خواب و شاخص‌های قلبی در بیماران بستری دربخش مراقبت ویژه قلب بیمارستان منتخب دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در سال‭۱۳۸۲ ‬ "


نام مرکز : دانشگاه علوم پزشکی اصفهان
نوع مدرک : پایان نامه فارسی
زبان مدرک : فارسی
شماره رکورد : 97313
شماره مدرک : ‭ت۹۲۷۸‬
شماره راهنما : ‭WG،۲۷،‮الف‬۱۷۷ب،۱۳۸۳‬
سرشناسه : ابوالحسنی، شهلا
عنوان : بررسی تاثیر تحریکات حسی بر نشانه‌های محرومیت از خواب و شاخص‌های قلبی در بیماران بستری دربخش مراقبت ویژه قلب بیمارستان منتخب دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در سال‭۱۳۸۲ ‬ [پایان‌نامه]
نویسنده : /شهلا ابوالحسنی
استاد راهنما : ؛ اصغر خلیفه‌زاده، رضوان زرکشان، محمد هاشمی
محل تحصیل : دانشکده پرستاری
سال تحصیل : ، ‭۱۳۸۳‬
مقطع تحصیلی : رشته پرستاری، کارشناسی ارشد
صفحه شمار : ‮ه‍، ‭۲۰۰‬ ص.‬: مصور، جدول، نمودار
يادداشت : این یک پایان‌نامه تحقیقاتی با شماره‭ ۸۲۱۵۶ ‬می‌باشد.
يادداشت : چاپی
چکيده : مقدمه: پژوهش حاضر یک مطالعه نیمه تجربی است که هدف آن بررسی تاثیر تحریکات حسی بر نشانه‌های محرومیت از خواب و شاخص‌های قلبی در بیماران بستری در بخش مراقبت قلب می‌باشد. روشها و مواد: این تحقیق یک پژوهش سه گروهی و دو مرحله‌ای است. جهت انجام این پژوهش کلیه بیماران بستری در بخش مراقبت ویژه قلب بیمارستان نور وابسته به دانشگاه علوم پزشکی اصفهان که دارای مشخصات واحدهای مورد پژوهش بودند به روش نمونه‌گیری آسان انتخاب و در سه گروه‭ ۳۰ ‬نفری تقسیم شدند. ابزار گردآوری داده‌ها در این پژوهش، پرسشنامه و استفاده از منابع مستند بود. پرسشنامه مشتمل بر پنج بخش بود که شامل بخش اول خصوصیات فردی، بخش دوم در مورد اختلال الگوی خواب، بخش سوم در مورد اضطراب موقعیتی، بخش چهارم در مورد خستگی و بخش پنجم در مورد شاخص‌های قلبی بود. اعتبار علمی پرسشنامه به طریقه اعتبار محتوی و اعتماد آن از طریق مطالعه مقدماتی و با ضریب آلفای کرونباخ‭ ۹۱ ‬درصد مورد تایید قرار گرفت. واحدهای مورد پژوهش در سه گروه ماساژ پشت، جایگزینی صدا و بدون مداخله قرار گرفتند. جهت واحدهای مورد پژوهش در گروه ماساژ پشت با استفاده از تکنیکهای لمس سطحی و ماساژ با کف دستها (افلوراژ) انجام شد. جهت واحدهای مورد پژوهش گروه بدون مداخله هیچ مداخله‌ای توسط پژوهشگران انجام نشد. اطلاعات بدست‌آمده در مورد اختلال الگوی خواب، اضطراب، خستگی و شاخص های قلبی با استفاده از نرم افزار ‭SPSS‬ و روشهای آماری توصیفی و استنباطی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. به منظور دستیابی به اهداف از آزمون آنالیز واریانس یک طرفه به روش توکی و کای اسکوئر استفاده شد. نتایج و بحث: نتایج پژوهش نشان داد که میانگین نمرات اختلال الگوی خواب، اضطراب و میانگین تعداد ضربان قلب و فشار خون در بدو پذیرش در سه گروه تفاوت آماری معنی‌داری ندارد. همچنین فراوانی آریتمی و دردسینه در بدو پذیرش در سه گروه تفاوت آماری معنی‌داری ندارد. همچنین نتایج پژوهش نشان داد که میانگین نمرات خستگی در بدو پذیرش تفاوت آماری معنی‌دار دارد. نتایج پژوهش نشان داد که میانگین نمرات اختلال الگوی خواب، اضطراب و خستگی بعد از‭ ۴۸ ‬ساعت در سه گروه تفاوت آم‌اری معنی‌دار دارد ‭.(P=۰/۰۰۰)‬ همچنین میانگین تعداد ضربان قلب، فشار خون سیستولیک و دیاستولیک تفاوت آماری معنی‌داری را بعد از‭ ۴۸ ‬ساعت در سه گروه نشان نداد. در ارتباط با توزیع فراوانی آریتمی تفاوت آماری معنی‌داری بعد از‭ ۴۸ ‬ساعت در سه گروه وجود نداشت و در مورد فراوانی درد سینه تفاوت آماری معنی‌دار بعد از‭ ۴۸ ‬ساعت درسه گروه وجود داشت. همچنین نتایج پژوهش نشان داد که تغییرات میانگین نمرات اختلال الگوی خواب و اضطراب در بدو پذیرش با بعد از‭ ۴۸ ‬ساعت در سه گروه تفاوت آماری معنی‌دار دارد‭.(P=۰/۰۰۰)‬ تغییرات میانگین نمرات خستگی در بدو پذیرش با بعد از‭ ۴۸ ‬ساعت در سه گروه تفاوت آماری معنی‌دار نداشت. همچنین نتایج پژوهش نشان داد که تعداد ضربان قلب، فشار خون سیستولیک و دیاستولیک در بدو پذیرش با بعد از‭ ۴۸ ‬ساعت در سه گروه تفاوت آماری معنی‌دار ندارد. نتایج پژوهش نشان داد که تغییرات فراوانی آریتمی در بدو پذیرش با بعد از‭ ۴۸ ‬ساعت در سه گروه تفاوت آماری معنی‌دار ندارد. همچنین نتایج پژوهش نشان داد که تغییرات فراوانی درد سینه در بدو پذیرش با بعد از‭ ۴۸ ‬ساعت در سه گروه تفاوت آماری معنی‌دار دارد. در خاتمه کاربرد یافته‌های پژوهش در حیطه‌های مختلف پرستاری و پیشنهاد برای پژوهشهای بعدی ارائه گردید.
توصیفگر : ۱- بخش مراقبت از بیماران عروق کرونر.- کلیدواژه‌ها: اختلالات خواب- درمان
: بیماریهای قلبی- پرستاری
: محرومیت از خواب
: بخش مراقبتهای ویژه
: بیماران بستری
: بیماری عروق کرونر
: تحریک صوتی
: اضطراب
: موسیقی درمانی
: ماساژ
: خستگی مفرط
: Sleep disorders- therapy
: Heart diseases- Nursing
: Sleep deprivation
: Intensive care units
: Inpatients
: Coronary Disease
: Acoustic Stimulation
: Anxiety
: Music therapy
: Massage
: Fatigne
شناسه افزوده : خلیفه‌زاده، اصغر، استاد راهنما
: زرکشان، رضوان، استاد راهنما
: هاشمی، محمد، استاد راهنما
شناسه افزوده : دانشکده پرستاری
کپی لینک

پیشنهاد خرید
پیوستها
عنوان :
نام فایل :
نوع عام محتوا :
نوع ماده :
فرمت :
سایز :
عرض :
طول :
موجودی
کتابخانه دانشکده پرستاری
نمایش کامل جزئیات | عدم نمایش جزئیات
جزئیاتمحل نگهداریشماره ثبتشناسه بازیابیجلدوضعيتتاريخ برگشت
11 - دانشکده پرستاری۹۲۷۸موجود‭‬
نظرسنجی